Hatalmas bajban van Orbán Viktor! Lehet,hogy ez a tragédia lesz VÉG?!



Sokak szerint neki köszönhető a Fidesz győzelme.

72 éves korában tüdőrákban hunyt el Arthur Finkelstein amerikai kampánytanácsadó, aki a kétezres évek végétől a Fidesz több kampányát is győzelemre segítette.


 
Orbán Viktor korábban „nagyon kiváló és elismert″ szakembernek nevezte Finkelsteint, aki elsősorban a negatív, az ellenfelet lejárató kampánytechnikák mestereként hírhedt.
Finkelstein még az USA-ban is nagy feltűnést keltett azzal, hogy konzervatív politikai tanácsadói múltja ellenére 2005-ben polgári házassággal legalizálta több évtizedes homoszexuális kapcsolatát, és a két férfi két kislányt is örökbefogadott.

Finkelstein és munkatársa Birnbaum 2008 óta dolgozik a Fidesznek. Birnbaum cége, a GEB International honlapja szerint már dolgoztak a 2008-as népszavazási kampány és az azóta lezajlott önkormányzati és országgyűlési választásokban is. Tevékenységük nem korlátozódik kizárólag kampány időszakokra, hiszen Finkelstein és Birnbaum pár hetente ellátogattak Budapestre. Ilyenkor csoportos foglalkozásokat is tartottak a Fidesz kommunikációjában kulcsszerepet játszó vezető politikusainak.
E tevékenység nem publikus, sőt az erre vonatkozó újságírói kérdésekre is rendre elutasító válasz jön. Lázár Jánosnak sincs semmilyen információja arról, hogy akár Orbánnak, akár bárkinek a Fideszben köze lenne az amerikai tanácsadókhoz.

 
A tanácsadó cég ezt nem így tudja. A GEB International weboldalán az olvasható, hogy 2008-ban, még az ellenzéki időszak alatt jött létre a kapcsolat a Fidesszel. 2010-ben pedig, miközben a régióban bedolgoztak a cseh ODS, és Petr Necas győztes kampányába, Budapesten is a GEB „csapatának stratégiai szolgáltatásit használták, és segítségükkel Orbán Viktor megszerezte a miniszterelnöki posztot, pártja pedig a parlament kétharmados többségét”. A GEB nyitóoldalán Magyarországgal kapcsolatban országgyűlési és önkormányzati választásokat, valamint népszavazásokat is felsorolnak azok között a nemzetközi választási események között, amelyekhez közük volt. A honlap egyik nyitóképe is ezt támasztja alá.
Úgy tudni, hogy az utóbbi időben már nem a Fidesz áll közvetlen kapcsolatban a tanácsadókkal, hanem az éves szinten milliárdos kormányzati tanácsadói szerződéssel dolgozó Századvég-csoport és Habony Árpád, a miniszterelnök belső tanácsadója.